Nätverk för skyddade boenden

TILLSAMMANS MOT VÅLD I NÄRA RELATION

- En icke vinstdrivande kunskapssatsning

NÄTVERK FÖR SKYDDADE BOENDEN

Vi håller som en del av vår kunskapssatsning även i ett nätverk för skyddade boenden. Det är ett nätverk där alla som driver ett skyddat boende/sitter i styrelsen, oavsett driftsform, är välkomna att vara med. Vi tänker att arbetet med våld i nära relation bäst genomförs i samverkan med många olika aktörer och att det är först då vi verkligen kan utveckla och bedriva ett kvalitetsarbete!


Tillsammans bidrar vi med kunskap- och erfarenhetsutbyte, inspiration, förmedling av platser till varandra vid fullbelagda boenden, gemensamma utbildningssatsningar och tips och råd i allmänhet. Till nätverksträffarna brukar vi försöka bjuda in andra aktörer och senast var socialstyrelsen på plats och informerade och vi diskuterade tillsammans kvalitetsindikationer i skyddat boende.


Driver du eller sitter i styrelsen för ett skyddat boende (oavsett driftsform) och vill vara med?

Vi har som regel att vi antingen träffas för ett möte innan eller att ni kommer till nästa nätverksträff innan ni också får vara en del av våra levande diskussioner på social media. Självklart är det kostnadsfritt att vara en del av vårt nätverk. I framtiden kan vi beroende på hur stort nätverket blir bli tvugna att ta ut en avgift till självkostnadspris för att kunna erbjuda en bra lokal att vistas i samt fika och lunch.


Ta kontakt med Maria Fischer eller Sol Lindhöjd för vidare diskussion, du ser våra kontaktuppgifter under "kontakt" i menyraden.
2020.01.27

Nu är det dags att anmäla sig till nätverksträffen den 3mars-20 genom att klicka på länken!


https://magnetevent.se/Event/natverkstraff-3mars-2020-36543/
2019.12.05

Idag har vi haft vår tredje nätverksträff med #tillsammansmotvaldinararelation som vi nu har döpt vårt nätverk till.
En dag där "give and get" har praktiserats. Råd och tips, goda exempel, nya nätverkskollegor, goda skratt, kunskap och inspiration har varit några av ingredienserna under denna dag.

Mest framträdande har dock varit den samlade känslan av att vi alla jobbar mot samma mål - att våra klienter ska få ett så rättssäkert och kvalitativt stöd som det bara är möjligt
Stort tack till våra gäster Carl von Feilitzen och Mehrnoosh

Aknooni Ficks från @Brottsbyrån för er presentation och frågestund som var mycket uppskattat.
Stort tack till Boende-jouren för svaren på de frågor som vi fick skicka in.

Är du del av ett skyddat boende (oavsett driftsform)? Vill du vara en del av vårt nätverk och vara med och påverka?
Boka in nästa nätverksträff den 3mars-2020 i kalendern.
Mer information och inbjudan läggs upp inom kort. 

Copyright @ All Rights Reserved